Chec cu dovlecei
Checul cu dovlecei poate fi savurat la micul dejun sau ca gustare ca un dulce ușor. Iată o rețetă simplă pentru chec cu dovlecei:
Ingrediente
100 g roșii uscate (rehidratate dacă sunt uscate, scurse dacă sunt în ulei)
50 g semințe de dovleac
50 g făină de migdale
100 ml ulei de măsline
100 g brânză feta
1 plic praf de copt
300 g dovlecei
150 g făină
3 ouă
1 linguriță
sare
piper
cimbru
oregano uscat
Mod de preparare
Dai dovleceii prin răzătoarea mare și îi storci ușor pentru a elimina excesul de apă. Tai roșiile uscate bucăți mici.
Într-un bol, bați ouăle cu uleiul de măsline până devin o compoziție omogenă. Adaugi dovleceii rași și amesteci bine. Într-un alt bol, combini făina, făina de migdale, praful de copt, sarea, piperul, cimbrul și oregano.
Pui ingredientele uscate în bolul cu dovlecei și ouă, amestecând ușor până la omogenizare. Încorporezi în aluat brânza, roșiile uscate tăiate mărunt și semințele de dovleac.
Ungi o tavă de chec cu ulei sau o tapetezi cu hârtie de copt. Torni aluatul în tavă și nivelezi suprafața. Presari câteva semințe de dovleac deasupra pentru decor. Coci în cuptorul preîncălzit 40-45 de minute sau până când trece testul scobitorii.
Lași checul să se răcească în tavă 10 minute, apoi îl scoți pe un grătar pentru a se răci complet.