Chifle cu castraveți murați și mărar

chifle cu castraveti jpg

Cristofor Columb a adus castraveții în America în secolul al XV-lea. Oamenii au început să îi pună la murat în urmă cu aproximativ 4.000 de ani, ca o modalitate de a-i conserva și de a le prelungi durata de depozitare.

Ingrediente pentru chifle cu castraveți murați și mărar

3 lingurițe drojdie uscată

1½ lingură zahăr

1 cană zeamă de murături călduță

1 lingură ulei de măsline

3 căni făină

1/4 linguriță sare

2 castraveți murați

1 lingură mărar uscat sau 2 legături mărar proaspăt

Mod de preparare pentru chiflele cu castraveți murați și mărar

Tai castraveții murați cubulețe și îi lași să se scurgă bine de apă.

Pui drojdia și 1 linguriță de zahăr peste 1/2 cană de zeamă de murături și lași aproximativ 10 minute până când devine spumoasă.

Combini cu ajutorul unui mixer amestecul de drojdie cu uleiul, 1 lingură de zahăr, 2 căni de făină, zeama de murături și sarea.

Încorporezi încet restul de făină, mixând la viteză mică. Adaugi murăturile tocate și mărarul și continui să frămânți 10 minute sau până când aluatul este neted și elastic. În timpul frământării, dacă ți se pare că aluatul este prea umed, adaugi făină suplimentară (câte o lingură, în ploaie). Dacă aluatul pare uscat, adaugi apă caldă (câte o lingură, pe rând).

Transferi într-un bol uns cu ulei și lași să crească la temperatura camerei până își dublează volumul, aproximativ o oră. Formezi chiflele și le pui într-o tavă tapetată cu hârtie pe care o acoperi și mai lași să crească încă 30 de minute. Între timp, preîncălzești cuptorul

.Introduci tava acoperită cu folie de aluminiu în cuptor și coci 20 de minute. Îndepărtezi folia și mai lași tava în cuptor încă 10-15 minute pentru rumenire. Lași să se răcească aproximativ 30 de minute înainte de a servi.