Chiftele cu broccoli și quinoa
Chiftele cu broccoli și quinoa sunt o alegere sănătoasă și delicioasă.

Ingrediente
400 g broccoli
200 g quinoa
3 căței de usturoi
4 linguri pesmet
sare
piper
ulei, pentru prăjit
roșii cherry
mix de salată
Mod de preparare
Speli în mai multe ape quinoa, o pui la fiert în 350 ml de apă și o ții pe foc până când absoarbe toată apa. O lași la răcit.
Între timp, speli broccoliul. Așezi pe foc un vas cu apă, iar când începe să clocotească, pui broccoliul și îl fierbi șapte minute. Îl lași la scurs. După ce s-a scurs bine, îl răstorni într-un bol și îl zdrobești, apoi îl amesteci cu quinoa, cu pesmetul, cu usturoiul zdrobit, cu sare și piper, după gust.
Formezi din compoziția obținută chiftele pe care le dai la frigider 30 de minute.
Le prăjești în baie de ulei încins. Le scoți pe șervețele absorbante și le servești cu mix de salată și roșii cherry.