Chiftele cu năut
Chiftelele cu năut sunt o alternativă delicioasă și sănătoasă la chiftelele tradiționale, fiind pline de proteine și arome mediteraneene. Pot fi servite ca aperitiv, fel principal sau în sandwich-uri.
Ingrediente
400 g năut din conservă, scurs și clătit
150 g mazăre
150 g porumb
2 morcovi medii
2 căței de usturoi
50 g pesmet
2 linguri făină
1 linguriță chimen măcinat
1 ceapă
1 linguriță boia dulce
½ linguriță turmeric
sare
piper
ulei, pentru prăjit
Mod de preparare
Razi morcovii fin și tai ceapa și usturoiul mărunt.
Într-un blender, pui năutul și îl procesezi până devine un piure grosier. Transferi piureul într-un bol, adaugi mazărea, porumbul, morcovul ras, ceapa, usturoiul, pesmetul, făina, chimenul, boiaua dulce și turmericul. Amesteci bine toate ingredientele până când se omogenizează. Adaugi sare și piper după gust.
Iei câte o lingură din amestec și formezi biluțe de mărimea unei nuci, apoile aplatizezi ușor. Așezi chiftelele pe un platou tapetat cu hârtie de copt.
Prăjești chiftelele în tranșe, câte 3-4 minute pe fiecare parte, până devin aurii și crocante. Le scoți pe un șervețel de hârtie.