Chiftele de dovlecei

Cea mai bună reţetă de chiftele de dovlecei!
Ingrediente (8 chiftele)
2 dovlecei 100 g brânză telemea 1 ceapă 1 legătură pătrunjel 2 ouă sare piper ulei, pentru prăjit 5 linguri făină 5 linguri pesmet
Mod de preparare
Cureţi dovleceii şi-i dai prin răzătoarea mare. Presari un praf de sare şi-i laşi 10 minute, după care-i storci. Amesteci dovleceii cu brânza telemea rasă. Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în 2-3 linguri de ulei până devine uşor sticloasă, după care o pui peste dovlecei. Adaugi ouăle, 3 linguri de făină, piper după gust şi pătrunjelul tocat. Combini restul de făină cu pesmetul. Încingi ulei în tigaie, formezi cu mâna udă chiftele, pe care le dai prin pesmet şi le prăjeşti pe ambele părţi.