Chiftele de legume
Pentru regim sau post, iată o reţetă simplă ca să prepari un antreu chiftele de legume.
De ce ai nevoie ca să faci chiftele de legume:
4 cartofi
1 morcov
1 rădăcină de pătrunjel
1 păstârnac
1 praz
mazăre
făină
ulei
1 lingură bulion de roşii
1 linguriţă zahăr
sare, piper măcinat
mărar tocat
Cum prepari chiftele de legume:
Cureţi legumele, le speli, le tai în bucăţi mari şi le pui la fiert în apă caldă. Când dă în clocot, adaugi 1 lingură sare şi 1 linguriţă de zahăr. După 45 minute scurgi zeama (faci supă din ea), iar legumele le dai prin maşina de tocat. Le pui într-un castron adânc, adaugi bulion, sare, piper şi mărar tocat. Frămânţi compoziţia până se omogenizează, faci chifteluţe şi le treci prin făină, apoi le prăjeşti în ulei încins. Dacă vrei să eviţi prăjirea, le poţi pune într-o tavă şi le coci la cuptor.
Sursa foto: https://ro.pinterest.com