Chiftele de legume

SF191166 jpeg

Ţi-am propus în ultimele săptămâni diverse reţete de chiftele. Propunerea noastră de azi este binevenită şi foarte uşor de preparat.

Ingrediente

2 cartopfi mari 2 morcovi mari 1 ţelină mică 1 ceapă mare 2 căţei de usturoi cimbru tarhon pătrunjel verde 1 lingură făină 2 linguri pesmet ulei pentru prăjit sare piper Mod de preparare

Se fierb cartofii, morcovii şi ţelina în apă cu sare, se scurg şi se dau prin maşina de tocat sau se zdrobesc cu presa pentru piure.

Se amestecă piureul de legume cu ceapa tocată fin, usturoiul zdrobit, verdeaţa tocată mărunt, o lingură de făină, sare şi piper, după gust.

Din compoziţia obţinută se formează cu mâna chiftele rotunde sau lunguieţe (după preferinţă), se dau prin pesmet şi se prăjesc în ulei bine încins, rumenindu-se pe ambele părţi. Se servesc calde sau reci.

sursa foto: StockFood