Chiftele de mazăre şi ricotta

Image courtesy of Alanna Taylor Tobin | The Bojon Gourmet jpeg

Chiftele din carne, dovlecei, năut sau soia. Dar ai încercat până acum, vreodată, chiftele de mazăre? Ai putea să încerci chiar acum reţeta noastră la care trebuie să adaugi şi nişte ricotta şi puţin şofran.

Ingrediente

2 şalote mici (sau 1 ceapă) curăţate şi tocate 2 linguri ulei de măsline un vârf de şofran 1 cană boabe de mazăre proaspătă 250 g ricotta 2 ouă ouă (separat albuşurile de gălbenuşuri) o pişcătură de sare un sfert cană parmezan răzuit zeama de la o lămâie 2 linguri făină de orez 2 linguri făină de mei (se găseşte la plafar) 1-2 linguri chives (cepşoară) tocat (opţional)

câteva linguri de ulei de floarea soarelui (pentru prăjit)

felii de lămâie

ulei de măsline

sare

piper

chives tocat

Mod de preparare

Încinge uleiul de măsline, într-o tigaie adâncă la flacără medie, Pune şalotele sau ceapa tocate şi presară şi praful de şofran. Amestecă incontinuu, până când s-au înmuiat, cam 5 minute. Adaugă mazărea şi lasă pe foc, amestecând din când în când, 1-2 minute. Dă la o parte de pe foc.

Între timp, amestecă ricotta, cu gălbenuşurile de ou, sarea, parmezanul, zeama de lămâie şi făina de mei şi cea de orez. Încorporează cu grijă şi amestecul cu boabe de mazăre, plus chives.

Bate albuşurile până se întăresc. O treime din ele o încorporezi cu grijă în compoziţie pentru a se afâna. Apoi, cu aceeaşi atenţie încorporezi şi restul de spumă de albuş.

Să trecem acum la partea frumoasă, adică la prăjirea chiftelelor. Încinge o tigaie adâncă cu uleiul de floarea soarelui. Când uleiul s-a încins bine, pune 2-3 linguri din aluat în tigaie, lăsând spaţiu între ele. Prăjeşte-le până când sunt aurii pe o parte, 2-3 minute, apoi întoarce-le pe partea cealaltă până când au căpătat aceeaşi culoare şi s-au pătruns bine. Cam 2 minute. Aşază-le pe o farfurie, pe un şervet absorbant pentru a elimina surplusul de ulei. Acoperă-le. procedezi la fel cu restul de aluat.

Serveşte-le cu puţină zeamă de lămâie, un strop de ulei de măsline, o pişcătură de sare şi de piper şi puţin chives tocat.

sursa: bojongourmet.com