Chiftele de praz

Dacă te-ai săturat de carnea tocată şi vrei să încerci un preparat diferit, ţi-am pregătit o reţetă simplă de chiftele de praz.
Chiftele de praz - Ingrediente
4-5 fire de praz 1 ceapă 1 ou miez de pâine ½ pahar lapte verdeaţă tocată făină sare, după gust piper, după gust 3 linguri ulei
Chiftele de praz - Mod de preparare
Cureţi prazul, îl tai în bucăţele şi îl fierbi. Tai ceapa mărunt şi o prăjeşti în ulei. Scurgi prazul şi îl dai prin maşina de tocat, împreună cu ceapa călită, o felie de pâine înmuiată în lapte şi stoarsă bine. Adaugi un ou, sare, piper şi verdeaţa tocată mărunt. Amesteci compoziţia cu puţină făină, o frămânţi şi formezi chiftele de mărimea unei mingi de golf. Le dai prin făină şi le prăjeşti în ulei încins. Opţional, le serveşti cu puţin iaurt sau 2 linguriţe de smântână, după gust.
Sursa foto: www.pinterest.com.