Chiftele de praz

chiftele cu praz jpeg

Prazul e plin de vitamine şi este şi foarte delicios. Îl poţi prepara cu succes în fel şi fel de mâncăruri!

Ai nevoie de

200 g brânză de vaci 2 linguri făină sare 1 linguriţă nucşoară 20 g busuioc proaspăt 3 ouă 1 ceapă 1 kg cartofi 2 fire praz

Mod de preparare

Speli şi fierbi cartofii tăiaţi cuburi în apă cu sare. Când sunt gata, îi faci piure. Amesteci cu ceapa, prazul şi busuiocul tocate fin. Pui brânza de vaci, nucşoara, sarea şi ouăle şi amesteci bine cu cartofii. Faci chiftele la dimensiunea dorită, le dai prin făină pe ambele părţi şi le aşezi deoparte. Încingi uleiul şi prăjeşti chiftelele pe ambele părţi, apoi le scoţi pe un şervet absorbant pentru a elimina surplusul de grăsime.