Chiftele de sfeclă
Chiftelele de sfeclă sunt o alternativă delicioasă și sănătoasă la chiftelele clasice din carne.

Ingrediente
Pentru chiftele
4 sfecle de mărime potrivită
100 g cașcaval ras
100 g telemea rasă
5 linguri pesmet
2 linguri hrean ras
sare
piper
Pentru sos
2 legături de pătrunjel
1 legătură de coriandru
3 căței de usturoi zdrobiți
1 lingură hrean ras
4 linguri ulei de măsline
sare și piper, după gust
Mod de preparare
Speli sfeclele și le coci în cuptorul încins până devin moi la interior și coapte la exterior. Le lași la răcit, le cureți de coajă, apoi le dai prin răzătoare. Amesteci sfecla cu restul ingredientelor pentru chiftele, presari sare și piper, după gust. Formezi cu mâinile umezite chifteluțe și le așezi pe o tavă în care ai întins hârtie de copt. Le dai la cuptorul încins, aproximativ 30 de minute.
Pentru sos, pui toate ingredientele într-un blender și le mixezi până când obții o pastă. Răstorni sosul obținut într-un bol.
Servești chiftelele alături de sosul verde.