Chiftele de sfeclă roșie cu sos de pătrunjel
Chiftele de sfeclă roșie cu sos de pătrunjel sunt un preparat gustos și sănătos, perfect pentru o masă ușoară.
Chiftele de sfeclă roșie cu sos de pătrunjel sunt un preparat gustos și sănătos, perfect pentru o masă ușoară.
Ingrediente
Pentru chiftele:
4 sfecle
100 g cașcaval ras
100 g telemea rasă
5 linguri pesmet
100 g nuci, tăiate grosier
1 lingură hrean ras
sare
piper
Pentru sos
2 legături pătrunjel
1 legătură coriandru
2 căței de usturoi zdrobiți
1 lingură hrean ras
4 linguri ulei de măsline
sare, după gust
piper, după gust
Mod de preparare
Speli sfeclele și le coci în cuptorul încins. Le lași la răcit, le cureți de coajă, apoi le dai prin răzătoare.
Amesteci sfecla cu restul ingredientelor pentru chiftele, presari sare și piper, după gust. Formezi cu mâinile umezite chifteluțe, pe care le așezi într-o tavă în care ai întins hârtie de copt. Le dai la cuptorul încins, aproximativ 30 de minute.
Pentru sos, pui toate ingredientele într-un blender și le mixezi până când obții o pastă. Răstorni sosul obținut într-un bol.
Servești chiftelele alături de sosul verde