Chiftele de sfeclă roșie cu sos de pătrunjel

Chiftele de sfeclă roșie cu sos de pătrunjel sunt un preparat gustos și sănătos, perfect pentru o masă ușoară.

chifyele de sfecla cu sos de patrunjel jpg

Chiftele de sfeclă roșie cu sos de pătrunjel sunt un preparat gustos și sănătos, perfect pentru o masă ușoară.

Ingrediente

Pentru chiftele:

4 sfecle

100 g cașcaval ras

100 g telemea rasă

5 linguri pesmet

100 g nuci, tăiate grosier

1 lingură hrean ras

sare

piper

Pentru sos

2 legături pătrunjel

1 legătură coriandru

2 căței de usturoi zdrobiți

1 lingură hrean ras

4 linguri ulei de măsline

sare, după gust

piper, după gust

Mod de preparare

Speli sfeclele și le coci în cuptorul încins. Le lași la răcit, le cureți de coajă, apoi le dai prin răzătoare.

Amesteci sfecla cu restul ingredientelor pentru chiftele, presari sare și piper, după gust. Formezi cu mâinile umezite chifteluțe, pe care le așezi într-o tavă în care ai întins hârtie de copt. Le dai la cuptorul încins, aproximativ 30 de minute.

Pentru sos, pui toate ingredientele într-un blender și le mixezi până când obții o pastă. Răstorni sosul obținut într-un bol.

Servești chiftelele alături de sosul verde