Chiftele de varză
Chiftelele de varză sunt o rețetă delicioasă și sănătoasă, perfectă pentru a introduce mai multe legume în dieta zilnică.
Ingrediente
500 g varză
1 morcov
1 ceapă
3 căței de usturoi
5 linguri făină
2 ouă
1 linguriță ghimbir ras
1/2 linguriță boia afumată
3 linguri amidon de porumb
sare
piper
ulei, pentru prăjit
câteva codițe de ceapă verde, pentru servit
Mod de preparare
Pui varza tocată fin într-un bol mare și o amesteci bine cu morcovul ras, ceapa tocată, usturoiul pisat, ghimbirul și boiaua, sare și piper, după gust. Separat, bați ouăle cu făina și amidonul și încorporezi în amestecul cu varză. Omogenizezi compoziția până când capătă o consistență asemănătoare cu aluatul, pe care o dai la rece 10 minute.
Formezi biluțe neuniforme pe care le prăjești în ulei încins până se rumenesc. Le scoți pe un șervețel pentru a se scurge de ulei și le servești cu sos după preferință.