Chiftele de varză

chiftele varza shutterstock 189949631 jpeg

Pieţele abundă în varză, iar una dintre variantele de preparare este chiar asta.

Ingrediente

500 g varză albă 1 conopidă 4 ouă 300 g făină 200 g caşcaval 600 g pesmet sare piper ulei, pentru prăjit mărar tocat mărunt pătrunjel tocat fin smântână busuioc, opţional

Mod de preparare

Rupi conopida în bucheţele, o speli sub jet de apă şi o pui la fiert 10 minute (cronometrezi din momentul în care începe să clocotească apa). O laşi la răcit şi o zdrobeşti cu furculiţa.

Desfaci primele foi de la varză, pe care nu le foloseşti. Restul verzei îl tai fideluţă şi căleşti, 10 minute, cu sare şi piper. O dai deoparte. Dai caşcavalul prin răzătoare şi îl amesteci cu ouăle bătute, apoi torni compoziţia peste varză, amesteci şi pui conopida zdrobită. Adaugi pătrunjelul şi mărarul. Amesteci.

Presari făina, amesteci bine compoziţia şi, dacă e cazul, potriveşti de sare şi piper. Formezi chifteluţe, le treci prin pesmet şi le prăjeşti în baie de ulei.

Le serveşti cu smântână şi, dacă vrei un gust exotic, cu frunze de busuioc.

sursa foto: Shutterstock