Chiftele din quinoa
Îți propunem o rețetă fără carne, în care vei descoperi combinații inedite de arome.
Ingrediente
1 cană quinoa
2 căni apă
150 g spanac proaspăt, tăiat foarte mărunt
130 g morcovi rași
60 g pesmet
40 g parmezan ras
2 căței de usturoi, mărunțiți
1/2 linguriță chimion
sare și piper
2 linguri ulei
Mod de preparare
Clătești quinoa cu apă rece, apoi o pui la fiert în apă. După ce dă în clocot, reduci focul, acoperi și lași să fiarbă 15-20 de minute sau până când apa este absorbită, apoi o dai deoparte să se răcească.
Între timp, pregătești legumele: într-un castron, amesteci spanacul, morcovii și usturoiul. Adaugi, apoi, quinoa, pesmetul, parmezanul, chimionul, sare și piper și amesteci bine până când toate ingredientele sunt omogenizate. Împarți amestecul în porții mici cât pentru o chiftea și modelezi compoziția cu mâinile sau o întinzi și o decupezi cu gura unui pahar. Dacă amestecul este prea uscat, poți adăuga puțină apă pentru a lega ingredientele.
Încingi uleiul într-o tigaie la foc mediu-mare, pui chiftelele și le prăjești 4-5 minute pe fiecare parte sau până când devin aurii.
Servești cu salată, după preferință.