Chiftele indiene cu ceapă

chiftele indiene de ceapa jpg

Vrei să faci ceva deosebit și de post? Încearcă aceste chiftele indiene cu ceapă.

Ingrediente pentru chiftele indiene cu ceapă

3 cepe mari

125 g făină de năut

2 căței usturoi

1 linguriță turmeric

½ linguriță boia picantă

sare și piper, după gust

½ lingură praf de copt

120 ml apă

ulei, pentru prăjit

Mod de preparare chiftele indiene cu ceapă

Tai ceapa felii subțiri și o amesteci într-un bol cu făina de năut, usturoiul mărunțit, condimentele și praful de copt. Adaugi apa, o lingură de ulei, continui să amesteci până când se formează un aluat gros. Nu trebuie să fie prea lichid.

Încălzești uleiul într-o tigaie mare, formezi chiftelele după bunul plac și le prăjești în uleiul încins până când devin aurii și crocante. Le scoți pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.