Chifteluțe Cigkofte

chiftelute cigkofte jpg

Chifteluțele Cigkofte sunt vegetariene, simplu de pregatit și foarte gustoase.

Ingrediente

1 cană bulgur fin

2 căni apă fierbinte

1 ceapă mare, tocată fin

3 căței de usturoi

3 linguri pastă de tomate

5 linguri ulei de măsline + 3 linguri pentru modelat

2 linguri boia de ardei iute

2 linguri zeamă de lămâie

2 linguri sirop de rodie

1 lingură pastă de susan

¼ linguriță sumac

1 legătură pătrunjel

sare și piper

salată verde,

roșii și lămâie, pentru servire

Mod de preparare

Pui bulgurul într-un bol și torni apa fierbinte peste el pentru a-l hidrata. Acoperi bolul și lași să se înmoaie aproximativ 30 de minute sau până când apa este absorbită.

Într-un alt bol, amesteci ceapa tocată, usturoiul zdrobit, pasta de tomate, pasta de susan, uleiul de măsline, boiaua de ardei iute, zeama de lămâie, siropul de rodii și sumacul. Ajustezi condimentele după gust cu sare și piper. Adaugi bulgurul în amestecul de condimente, verdeața tăiată mărunt și amesteci bine pentru a combina totul până obții o pastă ușor de modelat. Pentru a potența aromele, poți lăsa compoziția la frigider o oră înainte de a servi.

Iei cu mâna înmuiată în ulei de măsline câte o bilă din amestec și formezi chifteluțe lunguiețe. Le strângi până iau forma degetelor.

Pe un platou, așezi felii de salată verde stropite cu zeamă de lămâie, apoi chifteluțe și decorezi cu felii de lămâie și roșii.