Chifteluțe cu panko
Aceste chifteluțe cu panko sunt perfecte pentru orice masă, fie că sunt servite ca aperitiv, fel principal sau gustare.
Ingrediente
400 g năut din conservă
1 morcov mare
1 dovlecel mic
2-3 linguri făină de năut
2 linguri ulei de măsline
50 g pesmet panko
1 linguriță usturoi pudră
1 linguriță boia dulce sau afumată
½ ceapă medie
½ linguriță sare
¼ linguriță piper
2-3 linguri apă
2 linguri ulei, pentru prăjit
Mod de preparare
Clătești bine năutul și îl lași la scurs. Îl pasezi cu ajutorul unui blender, păstrând câteva boabe mai mari pentru consistența compoziției. Adaugi morcovul și dovlecelul rase, ceapa tocată mărunt, boiaua, usturoiul pudră și ondimentele.
Amesteci bine și adaugi făina, treptat, până obții o compoziție ușor modelabilă. Dacă este prea uscată, mai adaugi 1-2 linguri de apă pentru a lega compoziția.
Iei câte o lingură de amestec și formezi chifteluțe. Treci fiecare chifteluță prin pesmetul panko, acoperind-o complet. Încingi uleiul într-o tigaie adâncă, la foc mediu. Prăjești chifteluțele 3-4 minute pe fiecare parte, până devin aurii și crocante.
Servești chifteluțele garnisite cu verdeață proaspătă. Decorezi cu roșii tăiate jumătăți.