Chifteluţe de cartofi

chiftelute de cartofi jpeg

Sătui de atâta carne, am decis să preparăm nişte chifteluţe de cartofi.

Ingrediente (8 porţii)

1 kg cartofi 3 linguri de făină 2 linguri de griş 2 ouă 2 linguri de iaurt sare piper 300 ml ulei

200 ml smântână

1 legătură mărar

3 căţei de usturoi

sare

piper

Mod de preparare

Cureţi cartofii de coajă, îi speli şi îi dai prin răzătoarea mare. Îi storci şi îi scurgi de zeamă. Îi amesteci, într-un bol, cu făina şi grişul. Baţi ouăle şi le torni peste compoziţie. Adaugi iaurtul, potriveşti de sare şi piper şi amesteci bine aluatul.

Încingi uleiul într-o tigaie. Iei cu lingura din compoziţie şi pui chiftelele la prăjit pe ambele părţi, până capătă o culoare aurie. Pentru sosul de smântână, amesteci toate ingredientele şi îl serveşti împreună cu chifteluţele calde sau reci.