Chifteluţe de cartofi cu spanac

chiftele de cartofi cu spanac jpeg

Aceste chifteluţe de cartofi cu spanac sunt o delicioasă şi simplă reţetă de gustări la amiază. Poţi încerca şi o cină uşoară, dar nu uita că ai ai nevoie de puţin timp, dar de ingrediente proaspete.

Chifteluţe de cartofi cu spanac - Ingrediente

500 g cartofi, fierţi, curăţaţi şi tăiaţi în 4 1/4 cană lapte 1 lingură unt 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă, tocată 1 pungă de baby spanac 3 căţei usturoi, pisaţi sare piper 1 cană parmezan răzuit 2 linguri zeamă de lămâie 1 ou 2 căni pesmet 1/4 cană ulei de măsline

Optional

iaurt

smântână

sos de soia

Chifteluţe de cartofi cu spanac - Mod de preparare

Amesteci cartofii cu lapte într-un vas mare. Pasezi şi amesteci până devine o compoziţie moale şi cremoasă. Dai deoparte. Încingi o lingură de unt şi una de ulei de măsline într-o tigaie mare la flacără medie.

Adaugă ceapa tocată şi lasă pe foc 2-3 minute, amestecând din când în când. Adaugă spanacul şi usturoiul în tigaie. Asezonezi cu sare şi pipr şi mai laşi pe foc 2 minute sau până se înmoaie spanacul.

Dai la o parte de pe foc şi adaugi compoziţia de spanac peste cartofi. Încorporeazî brânza şi zeama de lămâie. Adaugă oul şi pesmetul şi amesteci bine. Formează chifteluţe din această compoziţie.

Încinge ulei de măsline într-o tigaie mare. Lasă pe foc chifteluţele câte 3-4 minute pe fiecare parte. Aşază chiftelele pe un şervet de hârtie pentru a elimina surplusul de grăsime. Serveşte cu iaurt, smântână sau sos de soia.

sursa: http://diethood.com/