Chifteluţe de conopidă

Chifteluţe de conopidă? Un adevărat deliciu! Nici nu o să-ţi vină să crezi cât de gustoase sunt!
Ingrediente
1 conopidă potrivită 1 ceapă mare 2 ouă 2 felii de pâine 1 ceaşcă lapte 1 lingură mărar verde sare piper făină sau pesmet ulei pentru prăjit
Cum se prepară
Se fierbe conopida în apă cu sare 5-10 minute, se scurge în strecurătoare şi se zdrobeşte cu presa de piure sau în blender. Se căleşte ceapa tocată mărunt în ulei bine încins şi, când se înmoaie, se scoate cu spumiera şi se amestecă cu piureul de conopidă. Se adaugă cele două ouă bătute uşor, feliile de pâine înmuiate în lapte şi stoarse, mărar tocat, sare
şi piper, după gust, şi se amestecă bine. Din compoziţie se modelează chifteluţe, se trec prin făină sau prin pesmet şi se prăjesc în ulei bine încins, până devin aurii. Se servesc
calde, garnisite cu piure de cartofi sau cu legume natur.