Chifteluţe de conopidă

Chifteluţele clasice din carne pot fi înlocuite cu succes cu această reţetă!
Ingrediente
1 conopidă 1 ceapă mare 2 ouă 1 ceaşcă lapte 2 felii pâine 1 legătură mărar sare piper făină ulei (pentru prăjit)
Mod de preparare
Speli bine conopida şi o rupi în bucheţele mici. O pui la fiert în apă cu puţină sare, 10 minute, apoi o scurgi bine şi o pasezi. Ceapa curăţată şi tocată o căleşti uşor în ulei şi, când este gata, o amesteci cu piureul de conopidă. Adaugi în compoziţie ouăle bătute, feliile de pâine, înmuiate în lapte şi stoarse, mărarul tocat, sare şi piper, după gust. Modelezi în palmă chifteluţele, le treci prin făină şi le prăjeşti în ulei bine încins. Le scoţi pe un şervet de hârtie, ca să absoarbă excesul de ulei, şi le serveşti calde.