Chifteluțe de fasole

chiftelute de fasole jpg

O rețetă pentru zilele de post.

Ingrediente

1 kg fasole boabe, fiartă sau din conservă

3 cepe medii

1 morcov

2 linguri ulei

6 căței usturoi

50 g pesmet

1 linguriță boia dulce

25 g făină

½ linguriță boia afumată

sare, piper după gust

cimbru uscat

Mod de preparare

Scurgi bine fasolea, o bagi în blender și mixezi până ce obții un piure moale.

Tai ceapa cubulețe, zdrobești usturoiul și dai morcovul prin răzătoarea mică, și le pui la călit în puțin ulei până ce ceapa devine sticloasă.

Într-un bol, amesteci fasolea pasată cu legumele călite, sare, piper, cimbru și boiaua și adaugi făina. Frămânți până ce se îmbină toate ingredientele.

Modelezi chifteluțele după bunul plac, le dai prin pesmet și le pui în uleiul încins. Le lași să se rumenească puțin, după care le scoți pe șervet de bucătărie pentru a îndepărta excesul de ulei. Se pot servi simple sau ca și garnitură.