Chifteluțe de morcovi și dovlecei

Chifteluțele de morcovi și dovlecei sunt ușoare, fragede și pline prospețime sunt perfecte ca aperitiv sau gustare sănătoasă.

chiftelute de morcovi si dovlecei jpg

Ingrediente

4 morcovi

3 dovlecei

2 căței de usturoi zdrobiți

2 linguri pesmet

1 ou

1 lingură parmezan ras

1 legătură de pătrunjel tăiat mărunt

sare

piper

iaurt grecesc, pentru servit

ulei, pentru prăjit

Mod de preparare

Speli și cureți morcovii și dovleceii, îi dai prin răzătoare și îi lași la scurs 30 de minute, apoi îi storci bine și îi pui într-un bol.

Adaugi usturoiul, pesmetul, oul, parmezanul, pătrunjelul, sare și piper după gust, și amesteci bine. Dacă e nevoie, mai poți pune puțin pesmet. Omogenizezi compoziția și formezi chifteluțe pe care le aplatizezi ușor.

Încingi uleiul și le prăjești până când devin aurii. Le scoți pe șervețele absorbante. Le servești cu iaurt grecesc.