Chifteluţe din dovlecei

Încearcă o reţetă de chifteluţe cu dovleac şi dovlecei, pe care le serveşti cu ou poşat.
Ingrediente
2 dovlecei, răzuiţi
60 g făină
400 g dovleac, răzuit
5 g praf de copt
5 ouă
frunze de coriandru, după gust
ulei, pentru prăjit
400 g roşii cherry
1 lingură ulei de măsline
apă
2 linguri oţet
sare, după gust
piper, după gust
arpagic, după gust
Mod de preparare
Scurgi excesul de zeamă din dovleac şi zucchini. Îi aşezi într-un bol, adaugi făina, praful de copt, coriandru, un ou şi le mixezi împreună. Condimentezi cu sare şi piper. Împarţi compoziţia pentru chifteluţe. Le prăjeşti într-o tigaie, în ulei încins, aproximativ 2-3 minute, pe fiecare parte.
Pui la fiert apă cu sare într-un vas şi 2 linguri de oţet, iar când este pe punctul de a fierbe, spargi ouăle rămase în ea. Le laşi pe foc 3-4 minute, apoi le scoţi cu o lingură. Într-un bol, amesteci roşiile feliate, arpagicul tocat şi uleiul de măsline. Condimentezi. Serveşti chifteluţele cu salată şi ouă.
Sursa http://www.taste.com.