Chifteluţe din dovlecei

chiftelute cu zucchini jpeg

Încearcă o reţetă de chifteluţe cu dovleac şi dovlecei, pe care le serveşti cu ou poşat.

Ingrediente

2 dovlecei, răzuiţi

60 g făină

400 g dovleac, răzuit

5 g praf de copt

5 ouă

frunze de coriandru, după gust

ulei, pentru prăjit

400 g roşii cherry

1 lingură ulei de măsline

apă

2 linguri oţet

sare, după gust

piper, după gust

arpagic, după gust

Mod de preparare

Scurgi excesul de zeamă din dovleac şi zucchini. Îi aşezi într-un bol, adaugi făina, praful de copt, coriandru, un ou şi le mixezi împreună. Condimentezi cu sare şi piper. Împarţi compoziţia pentru chifteluţe. Le prăjeşti într-o tigaie, în ulei încins, aproximativ 2-3 minute, pe fiecare parte.

Pui la fiert apă cu sare într-un vas şi 2 linguri de oţet, iar când este pe punctul de a fierbe, spargi ouăle rămase în ea. Le laşi pe foc 3-4 minute, apoi le scoţi cu o lingură. Într-un bol, amesteci roşiile feliate, arpagicul tocat şi uleiul de măsline. Condimentezi. Serveşti chifteluţele cu salată şi ouă.

Sursa http://www.taste.com.