Chifteluţe din dovlecel. Cea mai gustoasă şi rapidă reţetă
O reţetă pe care o vei adora. Aceste chifteluţe înlocuiesc cu succes clasicele preparate din carne. Sunt făcute din dovlecel ras, ou şi pesmet, coapte şi nu prăjite, şi îmbrăcate într-un sos delicios de roşii. Îţi recomandăm această reţetă!
Ingrediente:
1 lingură ulei de măsline 2 căţei de usturoi 300 g dovlecei răzuiţi 1 linguriţă sare 1 linguriţă piper 3 linguri busuioc tocat 220 g pesmet sau panko 1 ou mare 60 g brânză pecorino romano 400 g sos de roşii/passată
Mod de preparare:
Încinge cuptorul la 170 de grade. Pregăteşte o tavă pe care o tapetezi cu o foaie de copt şi puţin ulei.
Pune uleiul de măsline într-o tigaie la foc potrivit. Adaugă usturoiul tocat şi lasă-l 30 de secunde să se gătească.
Pune dovlecelul ras şi adaugă sare şi piper.
Găteşte la foc mare pâmă ce toată apa s-a evaporat din tigaie, cam 7 minute.
Transferă amestecul într-o sită ca să se scurgă, apoi pune totul într-un bol împreună cu pesmetul, oul bătut, brânza şi busuiocul.
Din acest amestec formează biluţe şi pune-le în tavă.
Dă-le cu puţin ulei pe fiecare şi pune-le la cuptorul pentru cam 20-25 de inute.
Pune sosul de roşii într-o cratiţă cam 4-5 minute. După ce chifteluţele s-au făcut, adaugă-le în sos şi mai fierbe cam 5 minute.
Scoate-le şi adaugă busuioc pe deasupra.