Ciorbă de fasole cu legume

Ştim că această ciorbă de fasole cu legume ar merge perfect, pentru unii, ce-i drept, cu o bucată de ciolan afumat, ori o costiţă afumată. Dar e bine din când în când să mai renunţăm la carne, mai ales dacă şi această variantă, perfectă pentru vegetarieni.
Ciorbă de fasole cu legume - Ingrediente (6 porţii)
250 g fasole uscată 1 morcov 1 ţelină 1 păstârnac 1 ardei roşu 1 ceapă 1 lingură pastă de roşii 1 lingură ulei cimbru sare
Ciorbă de fasole cu legume - Mod de preparare
Laşi fasolea la înmuiat peste noapte. Schimbi apa şi fierbi la foc mic. O mai schimbi de 2-3 ori. Tai ceapa julien, iar păstârnacul şi ţelina le dai prin răzătoarea mare. Ardeiul îl tai fâşii subţiri. Când bobul de fasole s-a încreţit, adaugi la fiert ţelina, păstârnacul şi ceapa. După 40 de minute, pui la fiert şi morcovul tăiat fin.
După alte 15 minute, adaugi ardeiul şi o lingură de pastă de roşii. Când bobul de fasole este moale şi îl poţi zdrobi cu uşurinţă, adaugi uleiul şi potriveşti de sare. Mai laşi câteva clocote. Închizi focul şi presari cimbru.