Ciorbă de fasole cu legume

minestrone shutterstock 81114994 jpeg

Italienii îi spun minestrone şi este un fel de mâncare tradiţional. E foarte uşor de preparat şi foarte săţioasă.

Ingrediente

150 g fasole uscată fiartă separat 1 cartof potrivit ca mărime 2 cepe potrivite 1 ţelină mică 2 morcovi 300 ml pulpă de roşie (conservă) 1 dovlecel 2-3 ciuperci 50 g fidea sau tăieţei 3 linguri ulei 1 căţel de usturoi 100 g costiţă (opţional) 1 l supă de carne 2-3 frunze de busuioc verde 2 tije de ţelină pătrunjel verde leuştean verde 50 g brânză sau parmezan sare piper

Cum se prepară

Se curăţă legumele, inclusiv ciupercile, se spală şi se taie, după preferinţă, cuburi sau felii, apoi se călesc în ulei bine încins, la foc mic şi sub capac, amestecând din când în când, până sunt bine pătrunse.

Se adaugă boabele de fasole fierte, costiţa rumenită separat (opţional), tijele de ţelină, pulpa de roşii, usturoiul pisat, pătrunjel şi busuioc verde tocate mărunt. Se toarnă peste

toate supa de carne, se condimentează, după gust, cu sare şi piper şi se lasă să fiarbă 15-20 de minute.

Se pune fideaua (sau tăieţeii) şi se mai lasă 10 minute. Dacă supa a ieşit prea deasă, se poate suplimenta cu supă de carne sau cu zeamă în care a fiert fasolea. Dacă se preferă

gustul acrişor, se poate adăuga zeamă de lămâie.

Se serveşte fierbinte, decorată cu frunze proaspete de leuştean şi cu parmezan ras sau tăiat felii foarte subţiri cu un cuţit foarte bine ascuţit.

sursa foto: Shutterstock