Ciorbă de legume (de post)

Gustoase şi sănătoase, ciorbele şi supele sunt săţioase şi foarte potrivite în perioada de post. calde sau reci, consistente sau uşoare, pot fi consumate după plac în orice sezon.
Ingrediente
1 ceapă 3 cartofi 200 g fasole verde 150 g mazăre 1 morcov 1 conopidă mică 4 roşii 4 linguri pastă tomate 1 ardei gras roşu 1 legătură pătrunjel 1 l borş sare
Mod de preparare
Speli foarte bine toate legumele. Cureţi ceapa, o toci şi o pui la fiert în 3 litri de apă cu un praf de sare. Cureţi morcovul, îl tai rondele şi-l adaugi în oală împreună cu fasolea
verde, mazărea şi conopida desfăcută în bucheţele.
Roşiile le opăreşti puţin, le descojeşti şi le dai prin răzătoarea mică. După ce au dat câteva clocote legumele adaugi roşiile, pasta de tomate, cartofii tăiaţi cubuleţe şi ardeiul
tăiat feliuţe.
Laşi să mai fiarbă toate legumele 15 minute, după care adaugi borşul şi mai fierbi încă 15 minute. La sfârşit presari pătrunjelul mărunţit.