Ciorbă de păstăi cu smântână

ciorba de pastai cu smantana jpeg

Fasolea verde este inclusă în orice regim hipocaloric pentru că 100 de grame conţin 126 de calorii şi conţine 90% apă. Este bine să reţii acest lucru atunci când prepari această reţetă de ciorbă de păstăi cu smântână. În rândul legumelor, fasolea verde se numără printre cele care conţin cele mai multe fibre.

Ciorbă de păstăi cu smântână - Ingrediente (6 porţii)

800 g fasole păstăi 1 ţelină mai mică cu tot cu frunze 1 ardei gras 1 ceapă 2 morcovi 4 căţei de usturoi 2 linguri ulei 1 legătură leuştean 1 legătură pătrunjel sare 100 ml oţet 200 g smântână

Ciorbă de păstăi cu smântână - Mod de preparare

Cureţi păstăile de capete sau aţe. Apoi, le tai sau le rupi în bucăţi mici de 3 cm şi le clăteşti bine în apă rece. Cureţi morcovii şi ţelina, le speli şi le tai cubuleţe sau rondele. Păstrezi frunzele de ţelină. Pui 6 litri la fiert cu puţină sare, apoi adaugi morcovii şi ţelina tăiate. Când legumele au fiert la jumătate, pui şi păstăile de fasole şi frunzele de ţelină tocate nu foarte mărunt.

Cureţişi toci mărunt ceapa şi usturoiul, iar ardeiul cuburi. Încingi puţin ulei într-o tigaie şi pui ceapa, usturoiul şi ardeiul la călit. Apoi, adaugi smântâna, amesteci bine şi laşi să dea în câteva clocote.

Când fasolea s-a înmuiat, adaugi şi compoziţia de smântână, apoi oţetul şi legătura de leuştean tocată mărunt. Mai laşi pe foc 10 minute, pui sare dacă mai este cazul şi adaugi pătrunjelul tocat mărunt. Serveşti caldă sau rece cu pâine neagră şi ardei iute.