Ciorbă deasa de legume

ciorba deasa legume praz jpeg

O ciorbă deasă de legume este tocmai binevenită pentru a combate frigul de afară. Nu-i aşa că subnteţi de acord cu noi?

Ingrediente pentru ciorbă deasă de legume

2 cartofi 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 rădăcină de păstârnac 1/4 ţelină 2 tulpini de ţelină 1 fir de praz (partea albă) 1 ardei gras 2 linguri ulei 1 cutie de roşii în bulion 2 linguri ulei pătrunjel verde leuştean verde borş sare piper

Mod de preparare pentru ciorbă deasă de legume

Se curăţă legumele, se spală, se taie după preferinţă şi se călesc cu uleiul bine încins şi 2-3 linguri de apă. Se amestecă uşor, ca să nu se lipească de fundul vasului, şi se mai adaugă puţină apă caldă. Când s-au înmuiat, se adaugă roşiile din conservă, se acoperă cu doi litri de apă caldă şi se lasă să fiarbă până când totul este bine pătruns. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se adaugă borşul. După 2-3 clocote, se ia ciorba deasă de legume de pe foc, se adaugă verdeaţa tocată şi se serveşte.

sursa foto: Photoland