Ciorbă dulce ca-n Banat

Pentru această poţi folosi cartofi noi, dar şi cei obişnuiţi sunt la fel de buni.
Ingrediente
600 g cartofi noi
2 linguri ulei
2 morcovi mari
1 felie de ţelină
1 rădăcină de pătrunjel
1 ceapă mare
100 ml smântână
pătrunjel verde
3 linguri zeamă de lămâie (opţional)
sare
piper
Mod de preparare: Tai mărunt ceapa, morcovii, rădăcina de pă trunjel şi ţelina sau le dai pe răzătoare, le căleşti în uleiul bine încins, apoi adaugi apă caldă, sare după gust, şi laşi totul să fiarbă 20 de minute.
Adaugi cartofii tăiaţi cuburi, completezi cu apă caldă şi potriveşti gustul de piper şi sare, dacă mai este nevoie. Laşi să fiarbă totul acoperit, la foc mic, aproximativ 20 de minute.
Când este gata, dai vasul deoparte de pe foc, dregi supa cu smântână şi o serveşti garnisită cu pătrunjel verde. Opţional, poţi adăuga zeamă de lămâie.