Ciorbă poloneză cu castraveți murați

ciorba poloneza jpg

Mai aveți castraveți murați în cămară? Iată ce mai puteți prepara cu ei.

Ingrediente

1 ceapă mare

1 morcov mare

3 castraveți murați

5 căni supă de pui

3 cartofi medii

2 linguri unt

4 ½ linguri smântână

1½ lingură făină

3 linguri zeamă de la murături

1 linguriță sare pipe

Mod de preparare

Într-un castron, amesteci smântâna cu făina și zeama de la murături.

Pui untul într-o tigaie antiaderentă, la foc mediu, adaugi ceapa tăiată mărunt și morcovul cubulețe și gătești până când legumele încep să se înmoaie, aproximativ 7 minute. Adaugi castraveții murați, tăiați rondele și mai lași pe foc încă 3 minute.

Între timp, torni supa de pui într-o oală mare și aduci la fierbere. Adaugi cartofii tăiați cubulețe și reduci focul la mediu 10 minute.

Încorporezi legumele sotate, sarea, piperul, smântâna și amestecul de făină în oală mai lași încă 5 minute pe foc sau până când cartofii se înmoaie. O iei de pe foc, decorezi cu mărar și servești.