Ciulama de hribi

ciulama de hribi jpeg

Nu ai cum să rezişti unei asemenea bogăţii de arome şi gusturi!

Ingrediente

1 kg hribi 2 linguri unt 2 linguri făină 2 cepe 1 legătură pătrunjel 250 ml smântână sare piper

Preparare

Curăţă şi spală hribii foarte bine, după care îi tai. Curăţă ceapa şi toac-o mărunt sau dă-o pe răzătoarea mare. Topeşte untul într-o cratiţă, pune ceapa să se călească, adaugă hribii şi o cană cu apă şi lasă la fiert până când ciupercile s-au înmuiat. Dizolvă făina într-un castronel în puţină apă rece, toarn-o peste hribi, mai las-o să fiarbă 5 minute, după care adaugă smântâna, sare şi piper după gust şi mai dă mâncarea în câteva clocote. Ia ciulamaua de pe foc şi asezoneaz-o cu pătrunjelul tocat mărunt.