Ciuperci cu umplutură de orez brun, linte şi caju

Pălăriile mari de ciuperci sunt umplute cu o combinaţie savuroasă de linte şi caju, iar pe deasupra, cea care le dă culoare este o felie de roşie. Vei simţi aroma frunzelor tocate de cimbru, dar şi gustul inconfundabil al ciupercilor după ce au fost date la cuptor. Testează şi tu reţeta de ciuperci cu umplutură de orez brun, linte şi caju pe care ţi-o recomandăm astăzi.
Ciuperci cu umplutură de orez brun, linte şi caju - Ingrediente
1 ceapă mare, tocată 150 g nuci caju 2 linguri ulei de măsline, plus mai multe linguri pentru uns 4 căţei de usturoi, tocaţi 250 g orez brun fiert 200 g boabe de linte la conservă, scurse şi clătite 25 g pesmet 120 ml apă şi 1/4 cub supă concentrată de legume 1 linguriţă busuioc uscat 1 lingură frunze proaspete de cimbru (plus alte câteva), pentru decor 6 ciuperci mari, cu picioruşele tăiate 1 roşie, tăiată felii subţiri sare grunjoasă, după gust piper negru măcinat, după gust
Ciuperci cu umplutură de orez brun, linte şi caju - Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul. Într-o tigaie mare, sotezi ceapa şi nucile caju cu 2 linguri de ulei de măsline, la foc mediu-mare. Condimentezi cu sare şi piper după gust şi sotezi până când ceapa este moale şi uşor rumenită. Adaugi usturoiul şi laşi să se călească încă cîteva minute.
Într-un bol mare, combini amestecul de ceapă sotată cu orezul brun fiert, cu lintea de la conservă, cu pesmetul, apa şi supa concentrată de legume, busuiocul şi cimbrul. Amesteci tot până la omogenizare şi condimentezi, după gust, cu sare şi piper. Umplutura pentru ciuperci poate fi pregătită cu trei zile înainte şi o poţi păstra acoperită la frigider.
Ungi ciupercile pe ambele părţi cu puţin ulei de măsline şi le aşezi cu partea scobită în sus, pe o tavă de copt bine unsă. Le umpli cu jumătate din compoziţia de linte, orez brun şi caju, apoi presezi o felie de roşie pe fiecare ciupercă. Reţine: Ciupercile pot fi umplute şi asamblate pe o tavă de copt cu o zi înainte de momentul în care plănuieşti să le serveşti.
Dai tava la cuptorul încins, aproximativ 30 de minute sau până când se rumeneşte umplutura, iar ciupercile încep să fie suculente. Decorezi, la final, cu câteva frunze de cimbru.
Sursa+ foto: cooking.nytimes.com