Ciuperci în sos de lămâie şi parmezan
Ştiai că cea mai mare ciupercă comestibilă din lume se numeşte „fulin“ şi are o greutate de peste 5 kg? Ciupercile din comerţ nu sunt atât de impunătoare, însă au un gust foarte bun. Încearcă şi tu reţeta în sos de lămâie şi parmezan!
Ingrediente
2 linguri ulei
4 căţei de usturoi, pisaţi
450 g ciuperci, întregi
250 ml supă de pui
120 g smântână
50 g parmezan, ras
zeama de la ½ lămâie
felii de lămâie, pentru servire
boia
sare
piper
oregano
Mod de preparare
Într-o tigaie, căleşti, în puţin ulei încins, usturoiul, 2-3 minute. Adaugi ciupercile, spălate şi curăţate, supa de pui şi smântâna. Condimentezi cu sare, piper, oregano şi boia, după gust. Amesteci toate ingredientele.
Încorporezi parmezanul şi laşi pe foc, până se topeşte. Dai deoparte. Torni zeama de lămâie. Serveşti cu felii de lămâie, după gust.
Sursa http://rasamalaysia.com