Ciuperci în sos de lămâie şi parmezan

ciuperci in sos de lamaie jpeg

Ştiai că cea mai mare ciupercă comestibilă din lume se numeşte „fulin“ şi are o greutate de peste 5 kg? Ciupercile din comerţ nu sunt atât de impunătoare, însă au un gust foarte bun. Încearcă şi tu reţeta în sos de lămâie şi parmezan!

Ingrediente

2 linguri ulei

4 căţei de usturoi, pisaţi

450 g ciuperci, întregi

250 ml supă de pui

120 g smântână

50 g parmezan, ras

zeama de la ½ lămâie

felii de lămâie, pentru servire

boia

sare

piper

oregano

Mod de preparare

Într-o tigaie, căleşti, în puţin ulei încins, usturoiul, 2-3 minute. Adaugi ciupercile, spălate şi curăţate, supa de pui şi smântâna. Condimentezi cu sare, piper, oregano şi boia, după gust. Amesteci toate ingredientele.

Încorporezi parmezanul şi laşi pe foc, până se topeşte. Dai deoparte. Torni zeama de lămâie. Serveşti cu felii de lămâie, după gust.

Sursa http://rasamalaysia.com