Ciuperci marinate

1366380365 1037ciuperci 20marinate jpeg

Poate nu ştiai, dar poţi marina ciupercile foarte simplu. Nu ai nevoie de prea multă experienţă în bucătărie şi nici de prea multă răbdare. Aşa că...La treabă!

Ingrediente

1 kg ciuperci mici 200 ml ulei 5 linguri de oţet 2 ardei iuţi roşii 5 căţei de usturoi 2 foi de dafin sare piper 1 legătură pătrunjel

Mod de preparare

Alege ciuperci champignon mai mici, curăţă-le şi spală-le foarte bine pentru a se duce nisipul din ele.

Pune ciupercile să fiarbă pentru 20 de minute într-o oală împreună cu uleiul, oţetul, foile de dafin, ardeiul iute tăiat fâşii (fără codiţe şi fără seminţe), sare şi piper.

Ia oala de pe foc, adaugă usturoiul pisat şi mai lasă ciupercile în zeamă 30 de minute. Scurge-le de zeamă printr-o strecurătoare, aşază-le într-un castron şi asezonează cu pătrunjel tocat.