Ciuperci pane
Ciupercile se pregătesc uşor şi ne salvează când rămânem în pană de idei.
Ingrediente
500 g ciuperci champignon, mici
150-200 ml apă minerală rece
150 g făină
100 g pesmet
sare, piper, după gust
praf de usturoi
ulei, pentru prăjit
Pentru sos:
150 g maioneză vegană
5-6 căței de usturoi
sare
piper
Mod de preparare
Tai codițele de la ciuperci, le speli, le dai cu puțină sare și le lași 20-30 de minute la temperatura camerei, apoi le tamponezi cu un șervețel, ca să îndepărtezi surplusul de apă.
Pentru pane, amesteci 100 g de făină cu apa până când obții un aluat de consistența smântânii.
Pui restul de făină pe o farfurie întinsă și o amesteci cu sare, piper și praf de usturoi, după gust. În altă farfurie, răstorni pesmetul.
Treci ciupercile prin făină, apoi prin pane, le scuturi ușor și le tăvălești prin pesmet. Prăjești ciupercile în baie de ulei până ce se rumenesc. Le scoți pe șervețele absorbante, ca să îndepărtezi surplusul de grăsime.
Pentru sos, freci usturoiul zdrobit cu sare și piper și adaugi în maioneză. Servești cu ciupercile pane.