Ciuperci picante la tigaie

Este un preparat ideal pentru a fi servit ca aperitiv, garnitură sau chiar fel principal alături de o salată sau orez.

ciuergi picante la tigaie jpg

Ingrediente 

400 g gălbiori murați

1 lingură unt

1 lingură ulei

1/2 linguriță praf de ardei iute

sare

piper

5 căței de usturoi

1 ceapă tăiată fin

microplante, pentru ornat

Mod de preparare

Scurgi bine gălbiorii.

Încingi uleiul, adaugi jumătate din cantitatea de unt, amesteci și pui ceapa. O călești câteva minute și adaugi ciupercile. Amesteci și ții pe foc până când începe să scadă zeama lăsată de legume, apoi adaugi restul de unt și usturoiul zdrobit, ardeiul iute, sare și piper, după gust. Mai lași câteva minute, amestecând continuu și dai de pe foc. Servești ciupercile ornate cu microplante sau cu pătrunjel proaspăt.