Ciuperci umplute cu ardei

ciiuperci umplute cu ardei jpg

Încearcă şi tu reţeta şi bucură-te de gustul bogat al acestor ciuperci umplute cu ardei.

Ingrediente

1 ardei gras roșu mic, tăiat cubulețe

10 ciuperci albe, mari

1 lingură ulei de măsline

1 ceapă mică, tocată

½ linguriță busuioc

1 ardei gras galben mic, tăiat cubulețe

2 roșii medii, tăiate cubulețe

2 căței de usturoi, tocați

½ linguriță oregano

sare

piper negru

ceapă verde, pentru ornat

Mod de preparare

Cureți ciupercile, le speli și tai fin codițele.

Încălzești uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu, adaugi tulpinile de ciuperci, ceapa și ardeii grași și le sotezi 5-7 minute sau până se înmoaie, apoi pui roșiile tăiate cubulețe, usturoiul, oregano, busuiocul, sarea și piperul și amesteci bine. Le gătești încă 5-7 minute sau până când roșiile sunt moi și amestecul este aromat

.Preîncălzești cuptorul și tapetezi o tavă cu hârtie de copt. Umpli capacele de ciuperci cu amestecul de legume și le așezi în tavă. Le coci 15-20 de minute sau până se rumenesc. Ornezi cu ceapă verde tăiată mărunt.