Ciuperci umplute cu ardei

Pentru această reţetă ai nevoie şi de câţiva căţei de usturoi, despre care trebuie să ştii că este leguma cu cel mai puternic efect antiviral şi antibiotic, protejându-te de gripă şi de răceală. Conţine vitamina C, seleniu, zinc, calciu, B1, B2 şi alte elemente esenţiale care menţin ţesuturile tinere. Consumă cel puţin trei căţei de usturoi pe zi şi te vei simţi revigorată. Mirosul poate fi combătut mestecând, după masă, pătrunjel, măghiran sau cimbrişor.
Ingrediente (10 porţii) 10 ciuperci champignon 2 ardei graşi roşii 2 ardei graşi galbeni 1 ceapă 3-4 căţei de usturoi 2 linguri de unt pentru prăjit 1-2 linguri de ulei mix de pui caşcaval ras, opţional salată verde
Mod de preparare
Speli sub jet de apă ciupercile şi le rupi codiţele. Le laşi la scurs. Cureţi ceapa, o speli şi o toci mărunt. La fel procedezi şi cu ardeii. Toci mărunt codiţele ciupercilor.
Torni uleiul în tigaie şi adaugi untul (în acest fel, untul nu se va arde). Pui în el usturoiul zdrobit şi adaugi ceapa, laşi puţin la călit, apoi adaugi codiţele ciupercilor şi ardeii graşi (păstrezi din ei şi pentru garnitură). Laşi la călit până când legumele se înmoaie, apoi adaugi condimentele mix de pui de la Dora. Umpli ciupercile cu amestecul din tigaie şi, dacă vrei, poţi rade peste umplutură şi caşcaval ca să se gratineze frumos, dar le poţi lăsa şi aşa. Le dai la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 35 de minute. Le scoţi şi le aşezi pe un platou pe pat de salată verde tocată şi ardei gras.