Ciuperci umplute cu brânză

ciuperci branza shutterstock 93425557 jpeg

Ce-ai zice de nişte ciuperci delicioase umplute cu brânză?

Ingrediente

20 ciuperci potrivite ca mărime 200 g brânză de vaci cremoasă 150 g brânză telemea de oi sau capră 100 g caşcaval afumat 2 fire mărar verde 1 lingură zeamă de lămâie sau de oţet piper

Cum se prepară

Se amestecă brânza de vaci cremoasă cu telemeaua rasă de oi sau de capră şi mărarul tocat fin. Se curăţă ciupercile, se spală sub jet rapid de apă rece şi se stropesc cu zeamă de lămâie pentru a nu se înnegri. Se scot cu atenţie picioruşele, apoi se aşază ciupercile cu partea bombată în sus într-o tavă tapetată cu folie specială de copt şi se dau la cuptor circa 15 minute, pentru a se evapora apa din ele.

Se scot ciupercile din tavă, se înlocuieşte folia de copt şi se aşază la loc ciupercile, cu partea bombată în jos. Se umplu pălăriile cu compoziţia de brânză, se adaugă deasupra caşcaval ras, se presară cu piper şi se pun din nou la cuptor pentru circa 15 minute până când sunt frumos rumenite deasupra.

Se servesc calde, cu puţin unt adăugat la masă, dar sunt la fel de bune şi reci.

sursa foto: Shutterstock