Clătite aperitiv cu salată
Un aperitiv savuros și perfect pentru orice ocazie.

Ingrediente
Pentru clătite
1 dovlecel mediu
150 g broccoli
2 ouă
120 g făină
150 ml lapte
2 linguri ulei de măsline
sare
piper
1 fir de ceapă verde
mărar sau pătrunjel
Pentru salată
1 castravete fabio
4 frunze de salată verde
100 g mazăre tânără
4-5 ridichi
1 lingură ulei de măsline
zeama de la ½ lămâie
mărar
sare
piper
Mod de preparare
Dai dovlecelul prin răzătoarea mare și scurgi excesul de apă. Tai mărunt broccoliul sau îl pui puțin în blender.
Într-un bol, bați ouăle cu laptele, adaugi treptat făina și amesteci până obții un aluat omogen. Adaugi dovlecelul, broccoliul, sare, piper, verdeață și ceapa verde și încorporezi. Încingi o tigaie antiaderentă unsă ușor cu ulei și torni câte un polonic de compoziție.
Coci clătitele 2-3 minute pe fiecare parte, până sunt aurii și coapte la mijloc. Le ții calde, acoperind vasul cu un prosop curat.
Toci frunzele de salată, tai castravetele rondele subțiri, la fel și ridichile. Opărești mazărea 2-3 minute, apoi o răcești rapid în apă rece. Amesteci toate legumele, stropești cu ulei și zeamă de lămâie, potrivești de sare și piper și adaugi mărarul tocat fin. Servești clătitele calde, alături de salată.