Clătite cu brânză și broccoli

clatite cu broccoli jpg

Broccoli a intrat de câțiva ani printre preferințele celor care își doresc un stil de viață sănătos, cu o alimentație echilibrată. Poate fi consumat crud, pregătit la aburi, la cuptor sau fiert.

Ingrediente pentru clătite cu brânză și broccoli

Pentru clătite:

150 g făină

300 ml lapte

4ouă

50 g unt

1 praf de sare

ulei

Pentru umplutură:

1 ceapă albă,medie

1 buchet mic de broccoli

150g smântână

50g cașcaval ras

50 g brânză de capră rasă grosier

100g cremă de brânză

ulei

Mod de preparare clătite cu brânză și broccoli

Bați bine ouăle, adaugi laptele și continui să amesteci. Pui în compoziție făina în ploaie și sarea, apoi topești untul și-l adaugi, amestecând până obții aluatul de clătite. Prepari clătitele în tigaia unsă cu ulei și le dai deoparte.

Rupi broccoli în bucăți înăbușești puțin în apă clocotită cu sare. Le dai deoparte să se scurgă bine.

Tai ceapa mărunt și o pui la călit până devine sticloasă, adaugi broccoli și mai călești puțin, apoi lași deoparte la răcit.

Amesteci brânzeturile cu smântâna, ungi fiecare clătită cu crema obținută, după care completezi cu amestecul cu broccoli și rulezi. Le poți servi cu cașcaval sau cu brânză rasă.