Clătite cu ciuperci

clatite cu ciuperci jpeg

Clătitele cu ciuperci sunt un aperitiv excelent pentru o masă în familie. Dar la fel de gustoasă poate fi cina.

Ingrediente (4 porţii)

Pentru clătite 3 ouă 2 căni lapte 1 cană făină 1 linguriţă zahăr 1 praf de sare 50 g unt

2 linguri unt

1 ceapă tăiată mărunt

2 ardei graşi curăţaţi şi tocaţi

2 căţei usturoi pisaţi

250 g ciuperci

1 linguriţă zeamă de lămâie

1 cană smântână dulce

400 g spanac proaspăt

1 lingură ulei

Cum se prepară

Pentru clătite, mixezi toate ingredientele în afară de unt. Încingi o tigaie cu puţin unt, pe care îl laşi să se topească. Adaugi din compoziţie cam o treime dintr-o cană şi întinzi în mod egal, pe întreaga suprafaţă a tigăii. Când marginile încep să se usuce, introduci o spatulă sub clătită, întorci şi laşi un minut şi pe partea cealaltă. Pui deoparte pe o farfurie, pe care o acoperi. Repeţi până termini compoziţia, adăugând puţin unt la fiecare clătită.

Speli ciupercile şi le tai feliuţe. Încingi o tigaie cu unt şi pui ceapa la călit pentru două-trei minute, apoi usturoiul pentru încă un minut. Adaugi ciupercile şi ardeiul şi mai laşi pe foc cinci minute, amestecând. Torni zeama de lămâie, smântâna şi ţii la foc mediu alte cinci minute, apoi dai focul mai încet şi laşi să bolborosească.

Încingi altă tigaie cu ulei şi sotezi spanacul. Apoi, aşezi o clătită, pui pe mijloc o lingură de spanac şi torni din compoziţia de ciuperci. Împachetezi fiecare clătită şi serveşti cât sunt calde. Dacă vrei să se gratineze, le poţi da câteva minute la cuptorul încins. Ornezi clătitele după gust.