Clătite cu ciuperci

Delicioasele clătite cu ciuperci pot fi preparate chiar pentru cina din această seară.
Ingrediente (4 porţii)
Pentru clătite 2 ouă 200 ml bere sau apă minerală 3 linguri făină sare piper 1 lingură ulei
700 g ciuperci
60 g unt
3 căţei usturoi
1 legătură pătrunjel
sare
piper
Mod de preparare
Cureţi ciupercile, le speli, le tai bucăţi şi le sotezi într-o tigaie cu unt. Le condimentezi cu sare, piper şi cu usturoiul zdrobit. Când sunt bine pătrunse şi zeama a scăzut, le iei de pe foc şi adaugi pătrunjelul tocat fin.
Baţi ouăle cu un praf de sare şi puţin piper, adaugi făina şi subţiezi cu bere compoziţia obţinută până la consistenţa unui aluat de clătite. Laşi la frigider circa 30 de minute. Din aluat coci, pe rând, într-o tigaie neaderentă, clătite groase, pe care le pui una peste alta.
În mijlocul fiecărei clătite aşezi câte o lingură de ciuperci sotate, le strângi marginile ca un săculeţ şi le legi. Aşezi toate clătitele umplute într-o formă unsă cu puţin unt, le stropeşti cu restul de unt topit şi le dai la cuptor 10-15 minute. Le serveşti calde.