Clătite cu legume

clatite cu legume jpeg

Simplu şi uşor de preparat, aceste clătite sunt perfecte pentru o gustare la serviciu.

Ingrediente ( 2 porţii)

Pentru clătite 200 g făină 200 ml apă minerală 100 ml ulei sare

2 morcovi

2 dovlecei

2 ardei

1 ceapă

½ varză

piper

sare

ulei

fulgi ardei iute (pentru ornat)

pătrunjel (pentru ornat)

Mod de preparare

Amesteci bine cu telul toate ingredientele pentru clătite. Laşi în frigider o oră. Încingi o tigaie, o ungi cu puţin ulei şi torni din compoziţie. Întorci clătita pe fiecare parte. Le faci mai groase pentru că, fiind fără ou, tind să se rupă mai uşor. Ungi tigaia cu ulei după fiecare clătită. Le acoperi ca să nu se usuce şi ca să se menţină calde.

Speli şi cureţi legumele. Tai morcovii, ardeii şi dovleceii în fâşii subţiri. Toci ceapa julien, iar varza mărunt. Încingi ulei într-o tigaie mare şi sotezi legumele, până se mai înmoaie morcovii şi varza. Potriveşti de sare şi piper. Umpli fiecare clătită cu această compoziţie, presari piper, frunze de pătrunjel şi fulgi de ardei iute pe deasupra.