Clătite cu morcov şi fasole verde

clatite cu morcov si fasole verde jpeg

Pregăteşte o cină uşoară pentru cei tine şi cei dragi şi pregătiţi-vă de un film interesant sau pentru emisiunea preferată!

Ingrediente (4 porţii)

Pentru clătite 2 ouă 450 ml lapte 200 g făină boia dulce sare

500 g fasole verde din conservă

1 morcov

350-400 g cremă de brânză

1 legătură ceapă verde

sare

piper

ulei

Mod de preparare

Baţi ouăle, apoi adaugi laptele şi omogenizezi bine. Torni în ploaie şi făina, amestecând cu telul, ca să eviţi for­ma­rea cocoloaşelor. Pui un praf de sare şi boia dulce. Trebuie să obţii un aluat de consistenţa smântânii.

Încingi puţin ulei într-o tigaie şi coci clătitele pe ambele părţi şi le ţii la răcit. Scurgi fasolea, o treci printr-un jet de apă rece şi o laşi la scurs. Separat, fierbi, cu sare după gust, morcovul tăiat bastonaşe subţiri.

Crema de brânză o combini cu ceapa verde, tocată fin, şi o întinzi, în strat subţire, pe fiecare clătită. Pui şi bastonaşe de morcov, fasole verde şi rulezi strâns. Dacă e cazul, asiguri cu scobitori.