Clătite cu praz şi ciuperci

clatite cu praz si ciuperci jpeg

Nu este o reţetă de post, dar cu siguranţă este o reţetă pe gustul tuturor lacto-vegetarienilor.

Ingrediente (3 porţii)

Pentru clătite 1 ou 100 g făină 100 ml lapte 100 ml apă minerală sare 25 ml ulei pentru prăjit

100 g ciuperci

1 fir praz

4 frunze salată verde

25 ml ulei

pătrunjel (pentru ornat)

sare

piper

Cum se prepară

Speli legumele. Cureţi de prima foaie prazul, apoi îl tai felii. Ciupercile le tai bucăţi, iar salata o rupi cu mâna. Prepari aluatul de clătite şi le coci pe ambele părţi. Le aşezi una peste alta într-o farfurie pe care o acoperi. Astfel, clătitele deja preparate nu se vor usca în timp ce le coci pe celelalte.

Sotezi în 25 ml de ulei încins prazul şi ciupercile. Potriveşti de sare şi piper şi adaugi pătrunjelul tăiat. Umpli fiecare clătită cu compoziţia sotată, cu câteva bucăţi de salată şi rulezi. Serveşti imediat după preparare.