Clătite cu spanac şi brânză

Spanac cu brânză! O combinaţie cu care nu poţi da greş niciodată! E perfectă pentru o reţetă cu clătite!
Ingrediente (8 porţii)
Pentru aluat 2 ouă 500 ml lapte ulei 1 vârf de cuţit de sare 250 g făină
500 g frunze de spanac proaspete sau congelate
1 ceapă
2 căţei usturoi
sare
piper
1 legătură pătrunjel verde
300 g brânză oi
50 g unt
500 ml suc roşii
sare
piper
1 ceapă roşie
ulei
300 g roşii cherry
Mod de preparare
Pentru clătite, baţi ouăle cu laptele, sarea şi cu o lingură de ulei, după care adaugi treptat făina. Laşi aluatul să se odihnească 30 de minute, apoi prăjeşti clătitele într-o tigaie unsă cu ulei.
Ceapa o tai mărunt şi o căleşti în untul topit, până se înmoaie. Adaugi spanacul tocat, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi laşi pe foc până se evaporă lichidul. Pui usturoiul mărunţit şi pătrunjelul verde tăiat fin. Dai deoparte să se răcească.
Pentru sos, încingi puţin ulei, căleşti ceapa şi, după 2-3 minute, pui sucul de roşii diluat cu jumătate de cană de apă. Potriveşti de sare şi piper şi laşi pe foc 15-20 de minute.
Amesteci spanacul cu brânza şi pui pe fiecare clătită din această umplutură şi rulezi. Le serveşti cu sos de roşii şi cu roşii cherry tăiate pe jumătate.